Frissült a Layar!

 2012.02.20. 09:49

Valentin napra időzítette a legnépszerűbb AR böngésző - a Layar -  az app frissítését 6.1-re, mely a régebbi verziók használóinak hoz némi radikális változást. Meredeken meg is indultak a letöltési számok felfelé az Android Marketen.

Úgy tűnik, hogy a fejlesztők elkötelezték magukat a Vision képfelismerő skill mellett, mert a frissített alkalmazás rögtön "fotó" módban indul, ahol a Vision referenciaképét olvashatjuk be egyetlen érintéssel.
SC20120220-092010.jpgEz alapvetően jó pont, mert a referenciakép beolvasása után az app automatikusan a megfelelő rétegbe teszi a felhasználót, minden felesleges "OK" és jóváhagyás nélkül, ahol azonnal megindul a képfelismerés, és jönnek a fejlesztők által hozzárendelt tartalmak. Ha a referenciakép több rétegben is szerepel (ez ritkaság), akkor az app listázza az érintett rétegeket és mi választhatjuk ki azt, ami nekünk kell.

A hagyományos kezelőfelület eléréséhez meg kell érintenünk a "Layers" feliratot. Itt már az ismerős felület köszön vissza, csupán annyi változással, hogy a felső menüsor közepébe bekerült a "scan" ikon, mellyel a referenciakép beolvasásához ugorhatunk vissza. SC20120220-091549.jpg

Több radikális változást nem hozott a frissítés, de a design és Vision ilyen módú előtérbe hozása határozottan jót tett. Az app törzsét érintő fejlesztésekről nem szóltak a hírek, de azt tapasztaltuk, hogy iOS-on és Androidon is gyorsabban fut az alkalmazás, valamint a képfelismerés is gyorsabb és stabilabb.

ARpro - kiterjesztett valóság - Full Service In Augmented Reality

Címkék: valóság vision layar kiterjesztett arpro

A bejegyzés trackback címe:

https://arpro.blog.hu/api/trackback/id/tr64143356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása